contactar els professionals en la contaminació electromagnetica
contactar els experts en les radiacions
tot per detectar i apantallar la radiacio electromagnetica i electrosmog
Notícies i actualitat sobre la radiació electromagnètica, els seus efectes en la societat, i en la salut humana
emsec-seguridad

Seguretat d'emissions (EMSEC/Tempest)

Sistemes d'apantallament electromagnètic per evitar la transmissió no-desitjada d'informació a través d'ones electromagnètiques

La Seguretat d'emissions (EMSEC - "Emission Security" en anglès) és l'aplicació de tècniques destinades a evitar l'emanació de senyals de radiofreqüència que podrien transmetre informació sensible a través d'ones electromagnètiques. Els senyals poden ser generades a propòsit, per dispositius d'escoltes per exemple, o sense voler, a través de sistemes wifi o altres dispositius radioelèctrics.

Protecció contra dispositius d'escolta

Es pot apantallar sales de reunions contra la transmissió de senyals de radiofreqüències emeses per dispositius d'escolta sense fils i telèfons mòbils. El material estàndard que usem per crear espais blindats contra les emissions electromagnètiques no-desitjades és una tela especial de poliamida metal·litzada que proporcionen una eficàcia de blindatge de 100 dB a una freqüència 1 GHz, un material flexible que s'ajusta a l'estructura en les parets, sostres i sòl de la sala.

A més de les parets, sostre, i sòl, cal protegir la porta i les seves juntes amb el marc, finestres, i altres entrades com a endolls. Disposem de tot el material necessari per aïllar l'espai sensible, incloent conductes de ventilació blindats.

Després de la instal·lació del sistema EMSEC, es pot instal·lar a la sala materials d'acabats comuns com pladur i parquet per deixar la sala amb un aspecte totalment normal.

Contactar amb nosaltres para més informació o qualsevol consulta.

Seguretat de sistemes wifi

S'usen les mateixes tècniques per protegir els sistemes sense fils, com a sistemes wifi, contra atacs informàtics. La primera línia de defensa és una configuració correcta de sistemes de seguretat informàtics, però una vegada superats els sistemes de seguretat de programari, un hacker informàtic pot accedir a dades sensibles de la seva empresa com a comptes de correu electrònics, contactes, etc. D'aquesta forma, els senyals de wifi emeses fora de les seves oficines representen el punt feble en la defensa dels seus sistemes informàtics. En aquest cas cal prendre en compte que els sistemes EMSEC també bloquegen els senyals dels telèfons mòbils usats pels seus empleats.

Emissions de Van Eck

La Interferència de Van Eck (o Van Eck phreaking) és un procediment que s'utilitza per espiar el contingut d'una pantalla d'ordinador mitjançant la detecció de les emissions electromagnètiques del monitor i el seu cablejat.

La informació que s'exhibeix en una pantalla LCD o CRT es compon de senyals elèctrics d'alta freqüència. Aquestes oscil·lacions elèctriques creen radiació electromagnètica d'alt rang que té correlació amb la imatge que es mostra en la pantalla. Per tant, en principi, aquestes emissions radioelèctriques poden ser utilitzades per reconstruir la imatge desplegada en el monitor. L'efecte ho va descobrir l'holandès Van Eck en 1985 usant pantalles de CRT, però investigadors de la Universitat de Cambridge han revelat que les pantalles planes de LCD i els monitors dels ordinadors portàtils també són vulnerables a les emissions Van Eck. L'equip necessari per realitzar aquest espionatge va ser construït en un laboratori universitari per menys de €2000.

Un sistema d'apantallament EMSEC bloqueja l'emissió de senyals que pot revelar el contingut de la pantalla del seu ordinador fora de la seva oficina, de forma discreta.

Contactar amb nosaltres para més informació o qualsevol consulta.


Índex | Contactar | Sobre | Legal
©Radiansa Consulting 2012